A bűnös című film kapta a fődíjat a miskolci filmfesztiválon

2018.09.22. 21:05

Gustav Möller A bűnös című alkotása kapta a fődíjat a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon szombat este - írja az MTI. A film egy dámn rendőrről szól, aki diszpécser szolgálatra van beosztva, amikor felhívja egy elrabolt nő. 

 A fesztivál nagydíját, a Zukor Adolf-díjat a Darko Stante rendezte Ok-okozat című film kapta, különdíjas lett Nemes Jeles László Napszállta című alkotása, a legjobb kisjátékfilm kategóriában pedig Dagbar Agami Végső tiszteletadás című filmje nyert.

A fesztivál nemzetközi zsűrijét az Arany Oroszlán-díjas Krzysztof Zanussi vezette, aki a Jameson CineFest nyitóünnepségén átvette Az európai mozi nagykövete-díjat és mesterkurzust is tartott. 

Bíró Tibor, a fesztivál igazgatója a díjátadón úgy fogalmazott: az idei fesztiválon sokszínű és színvonalas filmkínálatot sikerült bemutatni, 38 ország filmjeit vetítették, a kisjátékfilmeken kívül 47 nagyjátékfilmet is bemutattak, közülük 19 volt a versenyprogram része. Megtisztelőnek nevezte, hogy az idei év két kiemelkedő magyar alkotása - Nemes Jeles László Napszállta és Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje - is szerepelt a versenyprogramban, ezek egyben hazai premierek is voltak.  • Hírek
  • Bankszámla