Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Asia Argento elismerte, hogy lefeküdt a vádlójával

000 1560SW
2018.10.01. 15:12

Elismerte Asia Argento olasz színésznő és rendező, hogy szexuális kapcsolata volt a fiatal amerikai színésszel, akinek a The New York Times értesülése szerint nagy összeget fizetett egy peren kívüli egyezség keretében, írja az MTI. A 42 éves színésznő, a szexuális zaklatások ellen küzdő MeToo-kampány egyik legismertebb arca. Argento eddig tagadta, hogy öt éve egy kaliforniai szállodában szexuális kapcsolatot létesített az akkor 17 éves Jimmy Bennett-tel. Augusztus végén a TMZ már nyilvánosságra hozott egy olyan chat-üzenetet, amelyben maga Argento írta, hogy lefeküdt a fiúval, de a színésznő mindeddig nem ismerte el a kapcsolatot.

A La 7 olasz tévén vasárnap este sugárzott interjúban viszont elmondta, hogy találkozott szállodai szobájában Bennett-tel, hogy felkészítse őt egy meghallgatásra, közben azonban a fiatal színész "rávetette magát". Elmondása szerint Bennett ezután még hónapokig kínozta szexuális tartalmú videókkal, a férfi a megszállottja lett. Állítása szerint nem tudta, hogy Bennett még fiatalkorú, sem azt, hogy Kaliforniában 18 év a beleegyezési korhatár.

A ma 22 éves Bennett 2004-ben gyermekszínészként ismerte meg Argentót, játszott A szív csalfa vágyai című filmben, amelyben Argento az anyját alakította és a filmet is ő rendezte. Bennett az újságcikk szerint korábban jogi lépéseket tett, hogy beperelje Argentót, aki mindeddig azt állította, hogy csupán barátság kötötte a fiatal színészhez.

Benett korábban 380 ezer dollár kártérítést követelt a színésznőtől, aki szerint ezt néhai barátja, a tévés sztárséf, Anthony Bourdain fizette ki. Mint fogalmazott: Bourdain nagyon vigyázott a hírnevére, és vállalta, hogy anyagilag segíti Bennettet, azzal a feltétellel, hogy többé nem avatkozik bele az életükbe. Bourdain júniusban Franciaországban öngyilkosságot követett el. A sztárséf kiállt Argento mellett, miután a színésznő szexuális erőszakkal vádolta meg Harvey Weinstein filmmogult. A színésznő most azt mondta, hogy Bourdain júniusi halála után leállt a kifizetéssel, amely részletekben történt, mert nem értett egyet azzal.

A botrány miatt Argento elveszített több felkérést és meghívást, kirúgták például az X-Faktor televíziós tehetségkutató olasz változatának zsűrijéből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?