28 év börtönt kapott a rapzene legbalhésabb figurája, Suge Knight

2018-10-04T173256Z 1718276121 RC1936CD85E0 RTRMADP 3 CRIME-KNIGH
2018.10.04. 21:59

A bűnügy még a Straight Outta Compton című film forgatása idején történt, 2015-ben. A kultikus Death Row Records alapítója két férfival találkozott egy gyorsétterem parkolójában. Suge vitába keveredett egy bizonyos Cle "Bone" Sloannal, a vitát pedig egy Terry Carter nevezetű üzletember próbálta csitítani.

Suge viszont  az autóba pattant, rükvercből elcsapta a két férfit, majd át is hajtott rajtuk. Egyikük, Carter azonnal meghalt. Az esetet rögzítette egy biztonsági kamera, az ügyvédje pedig sokáig azt állította, hogy védence önvédelemből gázolt.

Suge Knight viszont többé már nem vitatja a bűnösségét, így most 28 év börtönbüntetéssel néz szembe. A családtagok nyilatkozatban mesélték el a bíróságon, hogy milyen kárt szenvedtek a gázolás következtében.  

Egy pillanatra sem szállt ki a kocsiból, hogy megnézze, hogy a nagybátyám jól van-e. Ez végig fogja kísérni a családom életét. Semmi sem lesz olyan, mint azelőtt volt. Még egy bocsánatkérést, vagy egy részvétet sem kaptunk tőle

– mondta el az áldozat unokahúga.

A szembesítés során Knight narancssárga börtönruhát és szemüveget viselt, de teljesen kifejezéstelen arccal nézett a családtagokra.

Kaliforniában az erős felindulásban elkövetett szándékos emberölés maximálisan 11 év börtönbüntetésre ítélhető, de ez megduplázódott, Knight előző bűntettei miatt. Még plusz öt évet kapott a  különösen erőszakos bűncselekmény elkövetéséért, további egy évet pedig fegyver birtoklása miatt.

Ki az a Suge Knight?

Suge Knight alapította a Death Row Records-ot, ami a hiphop aranykorának, vagyis a '90-es éveknek a legfontosabb kiadója lett. Olyan neveket foglalkoztatott, mint 2Pac, Dr. Dre és Snoop Dogg. Knight vezette az autót, amelyben Tupac rappert lelőtték Las Vegasban még 1996-ban.

(Borítókép:  David McNew / EPA / Pool / REUTERS)