Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hivatalos: Távozik Prőhle Gergely

2018.10.04. 11:47

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma bejelentette, hogy Prőhle Gergely távozik a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről és november 1-i hatállyal közös megegyezéssel megszűnik a megbízatása. Prőhle esetleges távozásáról hetek óta lehet hallani a sajtóban. 

A Demokrata augusztus elején írta meg, hogy Kásler Miklós miniszter elégedetlen az igazgató munkájával, elsősorban a a Tanácsköztársaság politikai és esztétikai igazolását kérte számon a múzeum vezetőjén, egy, a Tanácsköztársaságról szóló kiállítás miatt.

Akkor azt írták, hogy már szeptembertől másik igazgatója lesz a múzeumnak, ez végül nem történt meg, pedig az akkori hírt a Magyar Idők is gyorsan átvette, a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló lap pedig az ilyen ügyekben általában jól értesült. Ez volt az a lap is, ahol több támadás érte Prőhle Gergelyt és az általa vezetett intézményt, amiért olyan hazai írókat népszerűsített, mint Dragomán György, Krasznahorkai László, vagy Nádas Péter.

Prőhle és a Petőfi Irodalmi Múzeum csak egyik színtere volt a Fideszen belül zajló kultúrharcnak, aminek hátterét ebben a cikkünkben mutattuk be