Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Túl szexi lány szereplőit is letartóztatták a Kavanaugh elleni tüntetésen

2018.10.05. 13:37

Több mint háromszáz embert tartóztattak le a szexuális kényszerítésekkel vádolt Brett Kavanaugh főbírójelölt kinevezése elleni csütörtöki tüntetéseken, írja a CNN.

Washingtonban ezrek vonultak utcára, a szenátus épületénél pedig százak tiltakoztak Kavanaugh  legfelsőbb bírósági jelöltsége ellen, miután három nő is szexuális bűncselekményekkel vádolta meg Donald Trump elnök jelöltjét.

Amy Schumer komikus-színésznő és Emily Ratajkowski modell-színésznő is azok között volt, akiket a tiltakozás során letartóztattak. Egy videófelvételen az is látszik, ahogy az egyik rendőr megkérdezi tőlük, le akarják-e magukat tartóztattatni, mire Schumer határozottan kijelenti, hogy igen.

Schumer később a CNN egyik munkatársának is megerősítette a letartóztatását, Ratajkowski pedig a Twitter- és az Instagram-profilján tette meg ugyanezt. A tweetjét azzal zárta: "Azok a férfiak, akik nőket bántanak, nem kerülhetnek többé hatalmi pozícióba."

Mint ismert, szeptemberben egy nő azzal vádolta meg Brett Kavanaugh-t, hogy több mint harminc évvel ezelőtt megpróbálta megerőszakolni őt egy buliban. Később egy újabb nő állt elő azzal, hogy Kavanaugh egyszer az arcába nyomta a péniszét, majd jelentkezett egy harmadik nő is, aki szerint a 80-as évek elején Kavanaugh és egy barátja bulikban nőkkel erőszakoskodott, fogdosta őket, hozzájuk dörgölőzött és ruhadarabokat próbáltak levenni róluk, céljuk az volt, hogy csoportosan erőszakoljanak meg nőket.

Kavanaugh minden vádat tagad, a róla szóló FBI-jelentés a demokraták szerint nem teljes, míg a republikánusok szerint nem erősíti meg a Kavanaugh elleni vádakat.