Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mesterien trollkodott szét egy millió dolláros aukciót Banksy

2018.10.06. 11:12

Rekordáron, 1,1 millió dollárért (310 millió forintért) árverezték el a rejtőzködő graffitiművész egyik képét New Yorkban, de miután elkelt a Lány Léggömbbel című alkotás, a festmény megsemmisítette önmagát - írja a Consequence of Sound.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Going, going, gone...

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

Az árverést péntek este tartották az egyik legnagyobb aukciósházban, a Sotheby'sben. Miután leütötték a végleges, milliós árat, a festmény keretén belül megszólalt egy riasztó, és a keret elkezdte ledarálni a benne található képet. "Úgy tűnik, meg lettünk banksyzve" - kommentálta az esetetet Alex Branczik, az aukciósház európai kortárs művészetért felelős vezetője. "Ő talán a legnagyobb brit street art-művész; ma mi is ízelítőt kaphattunk a zsenijéből" - mondta.

A Sotheby's Branczik állítása szerint nem vett részt az önmegsemmisítésben.

Branczik azt is közölte: "Minden erőnkkel próbáljuk kitalálni, mit jelent mindez az aukció kontextusában. A ledarálás most már a műalkotás integráns része. Korábban sosem tapasztaltunk olyan esetet, amelyben egy festmény spontán módon ledarálódott, rögtön azután, hogy rekordárat hozott az alkotójának."

Ne maradjon le semmiről!