Mesterien trollkodott szét egy millió dolláros aukciót Banksy

2018.10.06. 11:12

Rekordáron, 1,1 millió dollárért (310 millió forintért) árverezték el a rejtőzködő graffitiművész egyik képét New Yorkban, de miután elkelt a Lány Léggömbbel című alkotás, a festmény megsemmisítette önmagát - írja a Consequence of Sound.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Going, going, gone...

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

Az árverést péntek este tartották az egyik legnagyobb aukciósházban, a Sotheby'sben. Miután leütötték a végleges, milliós árat, a festmény keretén belül megszólalt egy riasztó, és a keret elkezdte ledarálni a benne található képet. "Úgy tűnik, meg lettünk banksyzve" - kommentálta az esetetet Alex Branczik, az aukciósház európai kortárs művészetért felelős vezetője. "Ő talán a legnagyobb brit street art-művész; ma mi is ízelítőt kaphattunk a zsenijéből" - mondta.

A Sotheby's Branczik állítása szerint nem vett részt az önmegsemmisítésben.

Branczik azt is közölte: "Minden erőnkkel próbáljuk kitalálni, mit jelent mindez az aukció kontextusában. A ledarálás most már a műalkotás integráns része. Korábban sosem tapasztaltunk olyan esetet, amelyben egy festmény spontán módon ledarálódott, rögtön azután, hogy rekordárat hozott az alkotójának."

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Személyi kölcsön