Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt Tóth Loon, a veszprémi színház színésze

2018.10.07. 17:34

49 éves korában meghalt Tóth Loon, a Veszprémi Petőfi Színház művésze. A színész hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap hajnalban hunyt el, írja az MTI a színház közleménye nyomán.

Tóth Loon 1998 óta volt a Veszprémi Petőfi Színház meghatározó tagja. 1969. augusztus 6-án született a Vajdaságban, különleges keresztnevét egy regényhős után kapta, hogy gyakori vezetékneve ellenére könnyen megkülönböztethető legyen.

Újvidéken végezte el a Színművészeti Akadémiát, 1991 és 1997 között a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, 1997-1998-ban a budapesti Pinceszínház és a Nemzeti Színház tagja, 1998 óta a Veszprémi Petőfi Színház társulatának tagja volt.

Tóth Loon 2013 óta rendezett is a veszprémi színházban. Rendezései között van a Tábori piknik, a Légy jó mindhalálig!, a SzínházJegyetem 2.0, az Abigél és A VoltEmber című produkció. Szerepelt az Egynyári kaland című sorozatban is, amelyben Lajos, a lángossütő szerepében láthattuk.

A színművészt a színház a saját halottjának tekinti.