Szeptemberig 3,4 milliárd forintot osztott szét a Filmalap

2018.10.10. 05:57

Szeptemberig 13 film gyártására összesen 3,4 milliárd forintot ítélt meg a Magyar Nemzeti Filmalap.

- közölte a Filmalap a Világgazdasággal. A lap szerdai számában megjelent adatok szerint a filmek többsége jövőre készül el. 

A Filmalap a filmgyártás közvetlen dotálása mellett számos filmszakmai tevékenységet is támogatásban részesített, így például is finanszíroznak

  • forgatókönyv- és filmtervfejlesztéseket,
  • filmes rendezvényeket,
  • kész filmalkotások forgalmazását.

A Világgazdaság kitér arra, hogy a Filmalap éves filmszakmai támogatási kerete 2016 óta megduplázódott. Akkor 3,9 milliárdot osztottak szét a pályázók között, ez idén már 8,45 milliárd forint. Tavaly ennél is valamivel magasabb összegből, 8,55 milliárd forintból finanszíroztak hazai filmeket.

A pénz elköltésére persze rengeteg ötlet van: idén októberig mintegy 200 pályázat érkezett, tavaly egész évben csaknem 300, és 2016-ban is bőven 200 feletti jelentkezőt regisztráltak; a pályázatok zömükben forgatókönyv-fejlesztésre vonatkoznak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla