Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szeptemberig 3,4 milliárd forintot osztott szét a Filmalap

2018.10.10. 05:57

Szeptemberig 13 film gyártására összesen 3,4 milliárd forintot ítélt meg a Magyar Nemzeti Filmalap.

- közölte a Filmalap a Világgazdasággal. A lap szerdai számában megjelent adatok szerint a filmek többsége jövőre készül el. 

A Filmalap a filmgyártás közvetlen dotálása mellett számos filmszakmai tevékenységet is támogatásban részesített, így például is finanszíroznak

  • forgatókönyv- és filmtervfejlesztéseket,
  • filmes rendezvényeket,
  • kész filmalkotások forgalmazását.

A Világgazdaság kitér arra, hogy a Filmalap éves filmszakmai támogatási kerete 2016 óta megduplázódott. Akkor 3,9 milliárdot osztottak szét a pályázók között, ez idén már 8,45 milliárd forint. Tavaly ennél is valamivel magasabb összegből, 8,55 milliárd forintból finanszíroztak hazai filmeket.

A pénz elköltésére persze rengeteg ötlet van: idén októberig mintegy 200 pályázat érkezett, tavaly egész évben csaknem 300, és 2016-ban is bőven 200 feletti jelentkezőt regisztráltak; a pályázatok zömükben forgatókönyv-fejlesztésre vonatkoznak.