Új helyre költözik a Gólya

2018.10.11. 12:01

"Megtörtént az "alapkőletétel", kitűztük a zászlót és koccintottunk arra, hogy végre megérkeztünk az Orczy útra" - írja a Gólya Presszó csapata friss Facebook-posztjában. Kicsit több, mint egy éve derült ki, hogy a VIII. kerületi Bókay János utcában működő klubnak mennie kell

Egyrészt kicsi lett nekik az épület, és már az önkormányzat is figyelmeztette a klubot, amiért a hatósági engedélyben megállapítottnál többen voltak a szórakozóhelyen. Másrészt egyre több lakossági panasz érkezett a Gólyával szemben, és a dzsentrifikálódó környék sem feküdt a klubnak: 

"A Corvin-negyed kiépítésével egy olyan fényűző környezet alakul ki körülöttünk, aminek sivárságához és lelketlenségéhez nem tudunk kapcsolódni. Nem tudjuk, és nem akarjuk szolgáltatásainkat az újonnan megjelenő igényekhez igazítani, ezért szükségszerű, hogy a növekvő ingatlan és bérleti díjak – a korábbi lakókat követően – minket is kiszorítsanak" - írták.

Ezután közösségi kampányt indítottak, hogy egy saját helyre költözhessenek. Pénzt pedig azért kértek, hogy minél nagyobb önrésszel kedvezőbb feltételű hitelhez juthassanak hozzá. Abban bíztak, hogy az a legbiztosabb alapja a működésüknek, ha saját tulajdonú épületbe költöznek, nem kell bérelniük azt senkitől. Most ez megtörtént.

Az Index korábban forgatott a Gólyáról, a videót itt lehet megnézni