Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új helyre költözik a Gólya

2018.10.11. 12:01

"Megtörtént az "alapkőletétel", kitűztük a zászlót és koccintottunk arra, hogy végre megérkeztünk az Orczy útra" - írja a Gólya Presszó csapata friss Facebook-posztjában. Kicsit több, mint egy éve derült ki, hogy a VIII. kerületi Bókay János utcában működő klubnak mennie kell

Egyrészt kicsi lett nekik az épület, és már az önkormányzat is figyelmeztette a klubot, amiért a hatósági engedélyben megállapítottnál többen voltak a szórakozóhelyen. Másrészt egyre több lakossági panasz érkezett a Gólyával szemben, és a dzsentrifikálódó környék sem feküdt a klubnak: 

"A Corvin-negyed kiépítésével egy olyan fényűző környezet alakul ki körülöttünk, aminek sivárságához és lelketlenségéhez nem tudunk kapcsolódni. Nem tudjuk, és nem akarjuk szolgáltatásainkat az újonnan megjelenő igényekhez igazítani, ezért szükségszerű, hogy a növekvő ingatlan és bérleti díjak – a korábbi lakókat követően – minket is kiszorítsanak" - írták.

Ezután közösségi kampányt indítottak, hogy egy saját helyre költözhessenek. Pénzt pedig azért kértek, hogy minél nagyobb önrésszel kedvezőbb feltételű hitelhez juthassanak hozzá. Abban bíztak, hogy az a legbiztosabb alapja a működésüknek, ha saját tulajdonú épületbe költöznek, nem kell bérelniük azt senkitől. Most ez megtörtént.

Az Index korábban forgatott a Gólyáról, a videót itt lehet megnézni