Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Ők most a legtehetségesebb magyar fiatalok színházban és filmen

2018.10.16. 17:31

Öt fiatal művész vehette át kedden a Junior Prima Díjat magyar színház- és filmművészet kategóriában a budapesti Nemzeti Színházban, írja az MTI.

Az elismerést négy színész és egy színész-koreográfus-rendező kapta meg, név szerint:

  • Gubik Petra, a Budapesti Operettszínház színésznője,
  • Mészáros Blanka, a Katona József Színház színésznője,
  • Simon Zoltán, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze,
  • Zoltán Áron, a Vígszínház színművésze,
  • és Hegymegi Máté színész, koreográfus, rendező.

A zsűriben  Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Eszenyi Enikő színművész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, Máté Gábor színművész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, valamint Orlai Tibor színházi producer, az Orlai Produkciós Iroda alapító igazgatója foglalt helyet, írja a Fidelio.hu .

Az idei díjazottak közül Hegymegi Mátéval tavaly év elején közöltünk interjút, amelyben arról beszélt, hogy a fiatalok életére rányomja a bélyegét a totális pénztelenség és a politikai megosztottság. (Interjúnkat itt olvashatja.)

Mészáros Blankával idén nyáron interjúztunk, aki a színművészetről akkor úgy nyilatkozott: "Csinálom, mert szenvedélyem, és mert értelmet ad az életemnek. A színészetről alkotott romantikus gondolataim pedig nem úgy léteznek már."

A tizedik alkalommal átadott, kétmillió forinttal járó díjra 30 évesnél nem idősebb művészeket jelölhettek színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek. Az öttagú zsűri idén 64 jelölt közül választotta ki a díjazottakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?