Ők most a legtehetségesebb magyar fiatalok színházban és filmen

2018.10.16. 17:31

Öt fiatal művész vehette át kedden a Junior Prima Díjat magyar színház- és filmművészet kategóriában a budapesti Nemzeti Színházban, írja az MTI.

Az elismerést négy színész és egy színész-koreográfus-rendező kapta meg, név szerint:

  • Gubik Petra, a Budapesti Operettszínház színésznője,
  • Mészáros Blanka, a Katona József Színház színésznője,
  • Simon Zoltán, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze,
  • Zoltán Áron, a Vígszínház színművésze,
  • és Hegymegi Máté színész, koreográfus, rendező.

A zsűriben  Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Eszenyi Enikő színművész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, Máté Gábor színművész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, valamint Orlai Tibor színházi producer, az Orlai Produkciós Iroda alapító igazgatója foglalt helyet, írja a Fidelio.hu .

Az idei díjazottak közül Hegymegi Mátéval tavaly év elején közöltünk interjút, amelyben arról beszélt, hogy a fiatalok életére rányomja a bélyegét a totális pénztelenség és a politikai megosztottság. (Interjúnkat itt olvashatja.)

Mészáros Blankával idén nyáron interjúztunk, aki a színművészetről akkor úgy nyilatkozott: "Csinálom, mert szenvedélyem, és mert értelmet ad az életemnek. A színészetről alkotott romantikus gondolataim pedig nem úgy léteznek már."

A tizedik alkalommal átadott, kétmillió forinttal járó díjra 30 évesnél nem idősebb művészeket jelölhettek színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek. Az öttagú zsűri idén 64 jelölt közül választotta ki a díjazottakat.