20 év és 150 ezer néző után búcsúzik a Portugál

2018.10.18. 12:10

Egy fröcsikét, ha már itt vagyunk!

 - aki látta az előadást, ezt a mondatot tuti nem felejti el. 20 év után csütörtök este játsszák utoljára a Katona József Színház legendás előadását, a Portugált. Egressy Zoltán darabját Lukáts Andor rendezésében napra pontosan húsz éve, 1998. október 18-án mutatták be.  A nagy sikerre való tekintettel öt év után a produkció végül átköltözött a nagyszínházba, ahol egészen mostanáig teltházzal ment.

Sokan a bemutató napja óta folyamatosan játsszanak az előadásban, így Pelsőczy Réka, Csuja Imre, Bán János, Lengyel Ferenc, Takátsy Péter, Kása Gyula, Szirtes Ági és Varga Zoltán. De van olyan szerep is, a Feleség, amit már négy színésznő, Ónodi Eszter, Szandtner Anna, Fullajtár Andrea és Jordán Adél játszott.

A Portugál a Katona József Színház történetének legtöbbször, 423-szor játszott előadása – fej fej mellett a műsorról tavaly évad végén lekerülő Top Dogs-szal, ami 415-ször ment. 20 év alatt több mint 150 ezer néző látta, film is keszült belőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?