Napirenden az előadóművészeti tao megszüntetése

2018.10.24. 17:21

Az ATV több forrása is megerősítette az Index korábbi értesülését: valóban megszüntetheti a kormány az előadóművészetek taóját.

Az atv.hu kormányközeli forrásoktól megtudta, hogy a szerdai kormányülés utolsó napirendi pontja lesz a döntés az előadóművész-szervezetek, színházak TAO-támogatásának a megszüntetéséről szóló javaslatról.

Tállai András PM-államtitkár elmondta: kormányzati szinten már napirenden van, hogy áttekintsék az előadóművészek/színházak TAO-támogatásának megszüntetését. Egy másik magas rangú forrás arról beszélt, hogy az előterjesztés szerint a mostani rendszer megszűnne, a jövőben az EMMI oszthatná az előadóművészi-kulturális pénzeket, valószínűleg pályáztatás útján.

Az Indexen – kulturális és színházi forrásokra hivatkozva – vasárnap írtunk arról, hogy a kormány jelenlegi formájában megszüntetné az előadóművészetek tao-támogatását, ami több színház működését is veszélyeztetheti. Volt olyan forrásunk, aki már akkor úgy tudta, hogy akár szerdán teljesen eltörölhetik ezt a bevételi formát. Az erről szóló cikkünket erre olvashatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Hírek