Mégis vetíthetik a Hunter Killert Oroszországban

2018.11.07. 19:30

Megkapta az oroszországi forgalmazási engedélyt a Hunter Killer küldetés című amerikai film, amelynek múlt heti bemutatását az orosz kulturális minisztérium formai okokra hivatkozva felfüggesztette.

A történet részben egy amerikai tengeralattjárón játszódik, amely megmenti az orosz elnököt - aki ellen a védelmi minisztere hajtott végre puccsot -, és ezzel megakadályozza a harmadik világháború kirobbanását is.

A filmet, amelyet az eredeti tervek szerint november 1-jén mutattak volna be, csütörtöktől játszhatják az orosz mozik. A kultusztárca arra hivatkozva utasította el az engedély kiadását, hogy a film forgalmazója, a Megogo Distributio nem adott le időben megfelelő minőségű kópiát állandó megőrzésre a Goszfilmofond állami filmalapnál, ahogy az előírásban szerepel és mulasztását túl későn, mindössze két nappal a tervezett premier előtt pótolta. 

A Megogo Distributio szerdai közleményében megismételte korábbi állítását, amely szerint a minisztérium másfél hónapon át nem reagált a filmmel kapcsolatban benyújtott dokumentációra.