Elmarad Törőcsik Mari keddi visszatérése

2018.11.09. 13:07

Bár jövő kedden a Nemzeti Színház kedd esti, Galilei élete című előadásában tért volna vissza a színpadra, Törőcsik Mari orvosai azonban mégsem javasolták az időközben újra kórházban fekvő színésznőnek, hogy Budapestre utazzon.

"Ismét kórházban vagyok, éppen most ment ki a professzor úr, aki szerint hamarosan talán hazamehetek. Most is rutinvizsgálatokon vagyok, ezért tartanak bent néhány napig. Egyelőre sajnos nem javasolják, hogy Budapestre utazzak. Pedig lenne néhány dolog, amit el kellene intézni..." – mondta erőtlen hangon a Ripostnak, majd bontotta a vonalat.

Törőcsik Mari az idős Galileo Galileit alakította volna a Bertolt Brecht műve alapján Zsótér Sándor által rendezett előadásban. A velemi otthonában lábadozó színésznő nemrég azt nyilatkozta, hogy orvosa tanácsára, a kéttagú ápolószemélyzetével együtt, hamarosan Budapestre költözne, ahol enyhébb az időjárás.

Hol rosszabb, hol jobb – jellemezte akkor állapotát. "Az időjárás nagyon befolyásolja az egészségi állapotomat, sokszor rosszul lettem a hirtelen melegtől. Nagyon megviselt a folyamatos hőmérséklet-ingadozás, de szerencsére ezen is túl vagyunk" – mondta.

A lap megkeresésére a Nemzeti Színház elárulta: egészségi állapota miatt november 13-én és 21-én nem áll színpadra Törőcsik Mari. "A Nemzeti színház vezetése és teljes társulata bármikor visszavárja a művésznőt. Hogy mikor, az csak az ő döntésén múlik" – írták.