Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Bródy Demjénről: Előnyös helyzetben van, aki lelkesen kiáll a Fidesz mellett

DBZOL20160706045
2018.11.15. 07:17
Ő pedig nem tartozik az ilyen művészek közé. Bródy János szerint a kormányhoz közel álló emberek döntenek arról, ki jelenhet meg a médiában.

Címlapinterjút közöl csütörtökön megjelenő számában Bródy János zenész-énekessel a Magyar Narancs abból az apropóból, hogy Bródy december 10-én, az emberi jogok világnapján tartja következő koncertjét. Mint írják: bár a Magyar Rádió nem játssza Akit a hazája nem szeretett című számát - amelyben szerepel a "És ellenség lesz mindenki, aki kételkedni mer" sor is -, a Youtube-on így is 167 ezren megnézték már a dal klipjét.

Bródy az interjúban azt mondja, azért nem jelennek meg gyakrabban közéleti témák a könnyűzenében, mert "Manapság ennek a műfajnak olyan a szerkezete, hogy támogatás nélkül nem nagyon tud érvényre jutni vagy megszólalni egyetlen új előadó sem. Ennek pedig az a feltétele, hogy a politikailag értelmezhető gesztusoktól távol tartsák magukat a zenészek."

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Bródy Demjénről: Előnyös helyzetben van, aki lelkesen kiáll a Fidesz mellett

Ő nem tartozik az ilyen művészek közé. Bródy János szerint a kormányhoz közel álló emberek döntenek arról, ki jelenhet meg a médiában.

1955 · Nov 15, 2018 07:17am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Hozzáteszi, azt ugyan nem érzékelte, hogy az NKA politikai alapon szelektálna a pályázatok között, "de a médiában való szereplés már elég jelentősen függ azoktól a szerkesztőktől, akiknek a főnökei elég jelentősen függenek a centrális erőtértől".

A Magyar Narancs riportere visszautal arra az idén novemberi esetre, amikor Demjén Ferenc (aki 2007-ben, a Fidesz sajtóosztályán dolgozó Kaminski Fanny és Habony Árpád esküvőjén is fellépett) 25 milliós támogatást kapott az NKA-tól egy olyan koncertre, amely amúgy is százmilliós nagyságrendben termelne a jegybevételekből. Bródy erre úgy felel:

Nyilván előnyös helyzetben vannak azok a művészek, akik lelkesen kiállnak a Fidesz politikája mellett. Én nem tartozom közéjük, és csak addig maradok a színpadon, amíg az a közönséget érdekli. Már sokszor figyelmeztettek, hogy fogjam be a számat, mert ezzel csak ártok magamnak és a közönségem egy részét is elidegenítem, de azt hiszem, nekik sem a régi dalokkal van bajuk, hanem az újakkal. Közben úgy látom, hogy éppen az a baj velem, hogy én olyan maradtam, mint régen.

A teljes interjú a Magyar Narancsban olvasható.

Borítókép:  Bródy János a Liget Budapest projekt ellen tiltakozók demonstrációján a bontás alatt álló Hungexpo irodaházak előtt 2016. július 6-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Ne maradjon le semmiről!