Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Bródy Demjénről: Előnyös helyzetben van, aki lelkesen kiáll a Fidesz mellett

DBZOL20160706045
2018.11.15. 07:17
Ő pedig nem tartozik az ilyen művészek közé. Bródy János szerint a kormányhoz közel álló emberek döntenek arról, ki jelenhet meg a médiában.

Címlapinterjút közöl csütörtökön megjelenő számában Bródy János zenész-énekessel a Magyar Narancs abból az apropóból, hogy Bródy december 10-én, az emberi jogok világnapján tartja következő koncertjét. Mint írják: bár a Magyar Rádió nem játssza Akit a hazája nem szeretett című számát - amelyben szerepel a "És ellenség lesz mindenki, aki kételkedni mer" sor is -, a Youtube-on így is 167 ezren megnézték már a dal klipjét.

Bródy az interjúban azt mondja, azért nem jelennek meg gyakrabban közéleti témák a könnyűzenében, mert "Manapság ennek a műfajnak olyan a szerkezete, hogy támogatás nélkül nem nagyon tud érvényre jutni vagy megszólalni egyetlen új előadó sem. Ennek pedig az a feltétele, hogy a politikailag értelmezhető gesztusoktól távol tartsák magukat a zenészek."

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Bródy Demjénről: Előnyös helyzetben van, aki lelkesen kiáll a Fidesz mellett

Ő nem tartozik az ilyen művészek közé. Bródy János szerint a kormányhoz közel álló emberek döntenek arról, ki jelenhet meg a médiában.

1955 · Nov 15, 2018 07:17am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Hozzáteszi, azt ugyan nem érzékelte, hogy az NKA politikai alapon szelektálna a pályázatok között, "de a médiában való szereplés már elég jelentősen függ azoktól a szerkesztőktől, akiknek a főnökei elég jelentősen függenek a centrális erőtértől".

A Magyar Narancs riportere visszautal arra az idén novemberi esetre, amikor Demjén Ferenc (aki 2007-ben, a Fidesz sajtóosztályán dolgozó Kaminski Fanny és Habony Árpád esküvőjén is fellépett) 25 milliós támogatást kapott az NKA-tól egy olyan koncertre, amely amúgy is százmilliós nagyságrendben termelne a jegybevételekből. Bródy erre úgy felel:

Nyilván előnyös helyzetben vannak azok a művészek, akik lelkesen kiállnak a Fidesz politikája mellett. Én nem tartozom közéjük, és csak addig maradok a színpadon, amíg az a közönséget érdekli. Már sokszor figyelmeztettek, hogy fogjam be a számat, mert ezzel csak ártok magamnak és a közönségem egy részét is elidegenítem, de azt hiszem, nekik sem a régi dalokkal van bajuk, hanem az újakkal. Közben úgy látom, hogy éppen az a baj velem, hogy én olyan maradtam, mint régen.

A teljes interjú a Magyar Narancsban olvasható.

Borítókép:  Bródy János a Liget Budapest projekt ellen tiltakozók demonstrációján a bontás alatt álló Hungexpo irodaházak előtt 2016. július 6-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?