Regény készült Böjte Csaba gyermekotthonáról

2018.12.06. 13:45

Befogadlak, elfogadlak, elengedlek címmel regény íródott Böjte Csaba dévai gyermekotthonáról. A szerző, Nagyfalusi Éva nyolc éve dolgozik nevelőként Csaba testvér gyerekotthonában, saját élményei alapján írta a könyvet.

"Gyakran emlegettük, hogy tíz regényt is tudnánk írni az életünkről, annyi minden történik a gyerekekkel nap mint nap. A magyarországi támogatóknak köszönetképpen, illetve a januárban 60-dik születésnapját ünneplő Csaba testvér tiszteletére született meg végül a regényem" - mondta.

A történet szerint Böjte Csaba dévai gyermekotthonába egy új fiú érkezik, Hunor. Éva nevelő fogadja be a szociális családjába, ahol további hét fiú nevelkedik. Éva igyekszik elfogadni a fiút minden csínytevésével. Az iskolaév végével mégis elérkezik a nap, amikor el kell engednie. 

Böjte Csaba 1992 óta dolgozik a kirekesztett gyerekek védelmében. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozásával 62 helyszínen, közel 2200 gyerek számára nyújtott segítséget. Korábban megkapta az Európai Polgár Díjat.  • Hírek
  • Személyi kölcsön