Fiatal természetfotós volt a dévaványai tragédia egyik halottja

2018.12.26. 12:15

Ismert természetfotós volt a dévaványai szén-monoxid-mérgezés egyik halálos áldozata, értesült az Index.

Ahogy korábban cikkeztünk róla, december 25-én, kedden, két embert holtan találtak dévaványai otthonukban. Az egyik áldozat egy 56 éves férfi volt, a másik pedig a 24 éves fia. Halálukat szén-monoxid-mérgezés okozta.

A Police.hu információi szerint a ház fürdőszobájában a kazán és a vízmelegítő is gázzal működött, a balesetet pedig a gázkazán meghibásodása okozta. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Az Index értesülése szerint a fiatalabbik áldozat Diós Kristóf, aki nem csupán a Dévaványai SE labdarúgója volt, hanem ismert természetfotós is. Idén a Duna Tv Család-Barát Magazin című műsorának stábja készített róla riportot, miután megörökített egy védett eurázsiai hódot. A riporter, Szabó Zsóka szerdán a Facebookon emlékezett meg a természetfotósról.

Diós Kristóf októberben indította el hivatalos honlapját, amelyen számos képe megtekinthető, novemberben Az Év Természetfotósa pályázaton elért sikereiről posztolt a Facebook-oldalán (ezen két munkáját is elismerték), és épp az év utolsó hónapjára készült el a saját tervezésű, saját fényképeit bemutató 2019-es falinaptára. YouTube-csatornájára már három éve töltött fel videókat a környék vadjairól.

Instagram-oldalán szintén december 25-i az utolsó bejegyzés: a havas, téli tájban megörökített őz fotója alatt egy Fekete István-idézet olvasható. "Régi karácsonyok bukkannak fel emlékeim villanásaiból, és megvilágítják az elmúlt időt és embereket, akik élnek újra és örökké a kis karácsonyi gyertyák puha, libegő fényében." A kép alatti kommentekben szintén a fotóst búcsúztatják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport