Az állam ingyen megszerezné Törőcsik Mari szülőházát

2018.12.28. 11:56

Állami tulajdonba veszi és Törőcsik Mari Házzá alakítja a kormány a Kossuth-díjas színésznő szülőházát a Heves megyei Pélyen, nem messze a Tisza-tótól - szúrta ki a Magyar Közlönyben a Hvg.hu.

A Közlönyben az szerepel

A Kormány – tisztelegve Törőcsik Mari színművésznő munkássága előtt – egyetért a Törőcsik Mari Ház kialakításával és fejlesztésével, és ennek érdekében a Pély község területén található, Fő utca 137. szám alatt elhelyezkedő, művelődési ház megnevezésű, 1026 m2 nagyságú, önkormányzati tulajdonú ingatlan állami tulajdonba vételével, az Ingatlan felújításával és bővítésével, közösségi könyvtár, valamint diák- és turistaszállás kialakításával.

A kormány ennek érdekében felkérte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy tegye meg a  szükséges intézkedéseket az  Ingatlan állami tulajdonba vételéhez. A szövegben az is szerepel: "elsődlegesen az Ingatlan ingyenesen történő megszerzésére kell törekedni". Az intézkedés határidejénél az szerepel: "Azonnal". A felújítás és az új funkciók kialakításának határideje 2019. február 28.

Az ügylet költségvetéséről egyelőre nincs információ, mindenesetre a Google utcaképén úgy tűnik, a sárga ház jelenleg nincs kimondottan jó állapotban.

Ne maradjon le semmiről!