Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Szilágyi Csenge kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

2018.12.30. 18:54

Szilágyi Csenge színésznő vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt vasárnap a Vígszínházban az idei évben nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért a társulat titkos szavazása alapján – írja az MTI.

A Vígszínház legendás színésznője, Ruttkai Éva (1927-1986) emlékére a lánya alapított díjat 1986-ban. A Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész aláírásával díszített emlékgyűrűt minden évben születésének évfordulója alkalmából, december utolsó hetében adják át annak a művésznek, aki abban az évben a társulat szerint a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta. A társulat az adott naptári évben bemutatott előadások alapján ítéli oda a díjat. A gyűrűt a Vígszínház bármely művésze megkaphatja, akár többször is.

AZ IDÉN SZILÁGYI CSENGE A DIKTÁTOR ÉS A LILIOM CÍMŰ ELŐADÁSOKBAN NYÚJTOTT ALAKÍTÁSÁT ISMERTE EL A DÍJJAL A SZÍNHÁZ TÁRSULATA.

Szilágyi Csenge 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Novák Eszter és Selmeczi György osztályában, majd a Centrál Színház tagja lett. A Vígszínházhoz 2015-ben szerződött. 2016-ban Junior Prima Díjjal tüntették ki, 2017-ben pedig elnyerte a Varsányi Irén-emlékgyűrűt.

Az első díjazott Tordy Géza volt 1987-ben. A kitüntetettek között van Eszenyi Enikő, Darvas Iván, Pap Vera, Gálffi László, Kaszás Attila, Lukács Sándor, Tábori Nóra, Jánoskúti Márta, Kútvölgyi Erzsébet, Igó Éva, Börcsök Enikő, Alföldi Róbert, Hajdu István, Csőre Gábor, Harkányi Endre, Rajhona Ádám, Danis Lídia, Epres Attila, Reviczky Gábor, Hegyi Barbara, Venczel Vera, Bata Éva, Fesztbaum Béla, Péter Kata és Wunderlich József, tavaly pedig ifj. Vidnyánszky Attila vehette át az elismerést.