Meghalt Uri István színművész

2019.01.23. 15:10

"Türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 74. évében" elhunyt Uri István - közölte a Centrál Színház Facebook-oldalán a társulat és a színész családja.

Búcsúzunk a My Fair Lady Lord Boxingtonjától, a Sok hűhó semmiért jegyzőjétől, az Illatszertár detektívjétől. Uri István családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Uri István, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 74. évében elhunyt. Végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást.

Uri István 1967–71-ben a Madách Színház tagja volt, de játszott Kecskeméten és a Budapesti Gyermekszínházban is. 1977-től a győri Kisfaludy Színház színésze volt, az 1987–88-as évadban a Jurta Színházba szerződött, majd a győri színház tagja lett - írta a pályájáról a Blikk.hu.

A színész több filmben és filmsorozatban szerepelt, epizódszerepekben feltűnt a Szomszédokban és a Família Kft-ben. Emellett szinkronszínészként is ismert volt, ő volt például Rák úr hangja a Spongyabob kockanadrágban című sorozatban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport