Kerényi Imre mellé temetik Andy Vajnát

2019.01.25. 08:39

A Fiumei Úti Sírkert 41-es művészparcellájában, közvetlenül Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós mellé temetik az előző hétvégén elhunyt Andy Vajnát, tudta meg a Blikk.

Gulyás Gergely a kormányinfón jelentette be, hogy a kormány a saját halottjának tekinti Vajnát, ezért a néhai filmügyi kormánybiztos temetéséről is ők gondoskodnak.

A Fiumei Úti Sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója, Fogarasi Katalin a lappal a következőket közölte:

Kedden érkezett a Miniszterelnökség felkérése az állami temetés bonyolítására, a kollégáim pedig időközben körbevezették az özvegyet a 60 hektáros sírkertben, természetesen autóval. Ennek során az özvegy a sírhelyet is kiválasztotta. A család kérésére ennél többet nem mondhatok.

A Blikk értesülései szerint Andy Vajnát január 31-én, csütörtökön búcsúztatják a Fiumei Úti Sírkert ravatalozójánál, majd a 41-es művészparcellában temetik el. A lap úgy tudja, hogy a temetkezéssel megbízott cég kedden kezdi meg a parcellarész előkészítését.

Korábban az is felmerült, hogy Vajnát Los Angelesben temethetik el, ahol a fia és a szülei is nyugszanak, ezt az értesülést azonban a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely cáfolta.

Andy Vajna életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában halt meg vasárnap. Filmjeiről (Rambo, Terminator, A miniszter félrelép stb.) itt, a filmalapnál betöltött szerepéről ebben a cikkben, médiavállalkozásairól pedig itt írtunk hosszabban.