Los Angelesben is eltemetik Andy Vajnát

000 Was2522885
2019.02.07. 09:44

Andy Vajnát Budapest után Los Angelesben is eltemetik, írja a Blikk. A nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos temetése egy hete volt a Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájában. Özvegye, Vajna Tímea azonban Magyarország mellett az Egyesült Államokban is szeretné elbúcsúztatni. Vajna fiát és a szüleit is Los Angelesben temették el, a cikk szerint "arra is vágyott, hogy a szerettei mellett, a Westwood Village sírkertben leljen végső nyugalomra".

Ezért Andy Vajna földi maradványainak egy része a család mellé kerül majd, lehetőséget biztosítva arra, hogy amerikai barátai is elbúcsúzzanak tőle. A Hot! magazin információi szerint Vajna Tímea személyesen viszi ki Andy Vajna urnáját Los Angelesbe a február közepére tervezett búcsúztatóra, amelynek szervezésében férje kinti cégeinek alkalmazottai segítenek. A temetésen feltehetően sokan lesznek, Antonio Banderason kívül még rengeteg sztárt várnak.

Vajna életének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában halt meg három hete vasárnap. Filmjeiről itt, a filmalapnál betöltött szerepéről ebben a cikkben, médiavállalkozásairól pedig itt írtunk hosszabban. Utolsó interjúját az Indexnek adta tavaly decemberben, itt lehet elolvasni.

/Borítókép: Westwood Village sírkert. Fotó: Gabriel Bouys / AFP/