Agydaganatot hazudott magának a bestsellerszerző

2019.02.07. 13:08

Éveken át hazudta, hogy agydaganattal küzd, vallotta be Dan Mallory amerikai író, írja a BBC. Mallory legismertebb munkája a Nő az ablakban című regény, amit A.J. Finn néven írt. A könyv annyira sikeres lett, hogy a New York Times bestseller listájának első helyén debütált 2018 januárjában. 

A regény jogait negyven országban adták el világszerte, és a 20th Century Fox filmet is forgatott belőle annak ellenére, hogy a sztorija kísértetiesen emlékeztet a Lány a vonatonéra. A Nő az ablakban premierje idén októberben lesz, olyan sztárok játszanak benne, mint Amy Adams, Gary Oldman és Julianne Moore.

Az is kiderült, hogy nem az agydaganat volt az egyetlen hazugság, amivel Mallory etette a közönségét. Az író a családjáról is hazudott, azt állítva, hogy anyja rákbetegségben halt meg, a bátyja pedig öngyilkos lett. Egyik sem igaz, mindketten élnek, bár az író anyja valóban megküzdött a rákkal, amikor Mallory tinédzser volt.

Mallory most azzal védekezik, hogy bipoláris személyiségzavarral küzd, amit nem akart a nyilvánosság előtt vállalni, ezért találta ki a rákbetegséget. Azt is hozzátette, hogy serdülőkora legfájdalmasabb tapasztalata volt, amikor az édesanyja a mellrákkal harcolt.