Erik, Alexandra
EUR 382,14 Ft
USD 363,06 Ft
9 °C
23 °C

Igazinak hittek egy lövést a színházban, pánik tört ki, három sérült

2019.02.16. 22:16

Három ember megsérült helyi idő szerint péntek este San Franciscóban, amikor a Hamilton című musical egyik előadása közben pánik tört ki, és a nézők elkezdtek kimenekülni a színházteremből - írja a rendőrség tájékoztatása nyomán a CNN.

A nézőtéren egy nő ugyanis pont akkor kapott szívrohamot, amikor a színpadon lelövik a darab főszereplőjét, Amerika első pénzügyminiszterét, Alexander Hamiltont. A nő reakcióját és a színpadi lövést hallva többen azt hitték, valódi lövésről van szó, és valaki azt is kiáltotta, hogy "fegyver!", így a nézők elkezdtek a kijáratok felé rohanni. Olyan is volt, aki ijedtében egyenesen egy rendőrautóba ugrott be. 

A rendőrség tájékoztatása szerint a nőt és három sérültet - egyiküket lábtöréssel - kórházba szállítottak; a szívroham elszenvedője jelenleg is kritikus állapotban van.

A színház a Twitteren azt állította, miután egy néző aktiválta a tűzjelzőt, a rendszer automatikusan tájékoztatta a helyszínen lévőket a teendőkről, és így kezdődött meg a színház kiürítése, de vannak nézők, akik azt írják, hatalmas káosz volt, és semmiféle tájékoztatás nem hangzott el.

Az előadás, amelyre csaknem 200 ezer forint a legdrágább hivatalos belépő, de a jegyüzérek ennél jelentősen drágábban is árulják a jegyeket, az eset után nem folytatódott. 

Az előadást egyébként az Index kritikusa is látta Londonban; a musicalről és a hihetetlen népszerűségéről ebben a cikkben írtunk:

Ne maradjon le semmiről!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek