A rendőrség szerint saját magát verette meg a meleg sorozatszínész

2019.02.21. 08:55

Egye biztosabbnak tűnik, hogy saját magát verette meg Jussie Smollett, az Empire (Birodalom) című sorozat egyik főszereplője. Legalábbis a rendőrség most már a színészt hallgatná ki gyanúsítottként, mert szerintük hamis feljelentést tett. Jelenleg zajlanak az egyeztetések Smollett ügyvédjével arról, hogy adja fel magát. Közben az Empire producerei felfüggesztették a színészt a munkavégzés alól, és azt fontolgatják, hogy kiírják a sorozatból. 

Az ügy január 29-én kezdődött, amikor a fekete, nyíltan meleg Jussie Smollett azzal került be a hírekbe, hogy állítása szerint két fehér férfi támadt rá Chicagóban, rasszista és homofób sértéseket vágva a fejéhez. Megverték, leöntötték valamilyen maró anyaggal, a nyaka köré pedig kötelet hurkoltak, állította.

Február 15-én aztán a rendőrök letartóztattak egy testvérpárt, akiket a térfigyelő kamerák felvételein is lehetett látni. Csakhogy ők feketék, a nevük Olabinjo és Abimbola Osundairo, nigériai származásúak és mindketten statiszták voltak az Empire forgatásán. Sőt, egyikük Smollett személyi edzőjeként is dolgozott. Ők pedig azt vallották, hogy a színész bérelte fel őket, hogy verjék meg.

Ha bebizonyosodik, hogy valóban Smollett bérelte fel őket, majd hamisan tett feljelentést a rendőrségen, akár három évet is kaphat. Azt viszont még mindig nem tudni, hogy miért verette meg magát. Erre vonatkozóan csak az ABC közölt egy meg nem erősített információt, mely szerint a színészt ki akarták írni a sorozatból. Ezt akarta megelőzni azzal, hogy szervezett maga ellen egy rasszistának és homofóbnak beállított támadást. A sorozatot gyártó 21st Century Fox viszont cáfolta, hogy korábban ki akarták volna írni Smollettet.

update: A chicagói rendőrség csütörtök délben közölte, hogy letartóztatták Jussie Smollett, amiért hamis feljelentést tett.