Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Kitették az Empire producerei az önmaga megveretésével vádolt színészt

2019.02.22. 19:06

Az Empire (Birodalom) című sorozat producerei pénteken bejelentették, hogy a sorozat aktuális évadának utolsó két részében nem szerepel majd Jussie Smollett karaktere, miután a chicagói rendőrség csütörtök délben közölte, hogy hamis feljelentés miatt letartóztatták a színészt – írja a Guardian.

Elég komoly és aggasztó vádakról van szó, de jelenleg nem tehetünk mást, mint hogy bízunk a hatóságokban, amíg ki nem derül az igazság

– írták a sorozat producerei pénteki közleményükben, hozzátéve, hogy tisztában vannak egy ilyen ügy hatásaival, Smollett karakterét pedig azért írták ki a hátralévő két részből, hogy elkerüljék a további feszültségeket.

Smollett ügyvédei csütörtökön azt közölték, hogy a színész továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy ártatlan, a pénteki fejleményekre azonban egyelőre még nem válaszoltak.

Az ügy január 29-én kezdődött, amikor a fekete, nyíltan meleg Jussie Smollett azzal került be a hírekbe, hogy állítása szerint két fehér férfi támadt rá Chicagóban, rasszista és homofób sértéseket vágva a fejéhez. Megverték, leöntötték valamilyen maró anyaggal, a nyaka köré pedig kötelet hurkoltak, mesélte.

Február 15-én aztán a rendőrök letartóztattak egy testvérpárt, akiket a térfigyelő kamerák felvételein is lehetett látni. Csakhogy ők feketék, a nevük Olabinjo és Abimbola Osundairo, nigériai származásúak és mindketten statiszták voltak az Empire forgatásán. Sőt, egyikük Smollett személyi edzőjeként is dolgozott. Ők pedig azt vallották, hogy a színész bérelte fel őket, hogy verjék meg.

Ha bebizonyosodik, hogy valóban Smollett bérelte fel őket, majd hamisan tett feljelentést a rendőrségen, akár három évet is kaphat. Azt viszont még mindig nem tudni, hogy miért verette meg magát. Erre vonatkozóan csak az ABC közölt egy meg nem erősített információt, mely szerint a színészt ki akarták írni a sorozatból, és ezt akarta megelőzni azzal, hogy szervezett maga ellen egy rasszistának és homofóbnak beállított támadást. A sorozatot gyártó 21st Century Fox viszont cáfolta, hogy korábban ki akarták volna írni Smollettet.