Eperjes Károly drogos múltjáról beszélt

2019.03.14. 09:09

"Azt is elhittem, hogy csak úgy lehet egy drogost eljátszani, ha az ember kipróbálja. Kétszer is ott voltam a pokol kapujában. Nem lehet leírni, de tudom, hogy ott voltam. Meg is szólított az Úr, hogy ne lépjek tovább" – Eperjes Károly az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt korábbi drogos tapasztalatairól. Az interjúban, amiből a Blikk közölt részleteket, Eperjes elmesélte, hogy az általa követett színészi módszer a teljes átlényegülésen alapul, ami viszont veszélyes helyzetekbe sodorhatja. 

Eperjes Károly
Eperjes Károly
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Eperjes, aki nem először beszélt korábbi drog- és alkoholfogyasztásáról, hozzátette, hogy ebből az állapotból a katolikus hit segítségével mászott ki. "Ha akkor nem tartok mély bűnbánatot, és nem találom meg az igazi orvosát ennek a túlhajszolt életállapotnak... Terápiával ki lehet jönni minden szenvedélybetegségből, de az ember előbb-utóbb visszaesik.

Ha a túlzott szenvedély helyére nem az egyetemes orvos kerül, akkor az ember nem tudja rendbe tenni magát. Bármilyen szenvedélyből igazából csak az isteni orvoson keresztül lehet kijönni, és én ezt katolikus hitemben megtaláltam, azóta napi szentmise és szent áldozás nélkül nem tudok és nem is szeretnék élni, mert akkor talán áldott állapotban vagyok a magam gyarlóságaival" - mondta.

A színész azt is elmesélte, hogy korábban nem mindig tudta jól feldolgozni a sikert. Szerinte a sikeres embereket "beviszik az éjszakába vagy más furcsaságba, a kényelem és az élvezet örömei elhatalmasodnak, és az ember kisiklik".