Törőcsiknek többet ért Orbán látogatása, mint egy terápia

53573905 10156910127436093 6278437026412888064 o
2019.03.18. 05:39

Még most is az egész dolog hatása alatt vagyok. Nézze, sok díjam van, de ez és hogy a miniszterelnök maga hozta el, nos, ez olyan lélekgyógyszer, ami többet ad bármi más terápiánál

– mondta a Blikknek Törőcsik Mari színésznő, akihez Orbán Viktor személyesen látogatott el, hogy átadja neki a Kossuth Nagydíjat. 

„Nagyon szívmelengető volt, hogy a miniszterelnök nem csak átadta protokollszerűen, hanem kedvesen érdeklődött felőlem, pedig láthatóan fáradt volt, és rengeteg dolga volt még aznap. Hosszasan beszélgettünk, ettünk egy kis pogácsát, egyszóval nagyon érzelmes és kellemes nap volt, teljesen feltöltött. Csak azt tudom ismételni, hogy az Isten átölelt és nem is enged el engem. Nehéz időszakon vagyok túl, a betegség sok mindent megkeserített, fáj, hogy nem tudok színpadra lépni, ezen sokat szoktam gondolkodni, de a miniszterelnök egy kis lelket öntött belém ezzel kapcsolatban is" – mondta a lapnak a színésznő.

Törőcsik Mari a nemzet színésze, a nemzet művésze, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas színművész, érdemes és kiváló művész a több évtizedes pályafutása során kimagasló szakmai hozzáértéssel és alázattal megformált alakításai, ikonikus filmfőszerepek és felejthetetlen színpadi figurák sorát felvonultató, kivételesen gazdag művészi életműve elismeréseként kapta a díjat.

(Borítókép: Orbán Viktor átadja Törőcsik Marinak a Kossuth Nagydíjat. Fotó: Orbán Viktor / Facebook)