Frédi és Béni háza miatt bosszúsak a gazdagok San Francisco mellett

44445195964 a5e7508f81 o
2019.03.19. 10:16

A bíróságon akarja elérni a kaliforniai Hillsborough városa, hogy az egyik helyi lakó távolítsa el az udvarából a hatalmas dinoszauruszszobrait, a "subidubidú" (angolul Yabba Dabba Doo) feliratot, ami Frédi szlogenje a Frédi és Béni c. rajzfilmsorozatból, és úgy általában ne csináljon a környékből díszletet a meséhez.

A 11 ezer lakosú város arról ismert, hogy súlyos dollármilliókért vesznek itt házakat a gazdagok, akiket elképesztően zavar, hogy az egyik megszállott szomszéd Frédi és Béni kőkorszaki világát varázsolta a kertjébe. Mit varázsolta, konkrétan megépítette a kerek kőházakat, telepakolta dínókkal a kertet, és tényleg úgy néz ki az egész, mintha csak A Flintstone család díszlete lenne.

A kőkorszaki telek tulajdonosa egy Florence Fang nevű, 80-as éveiben járó nő, akinek a családja újságforgalmazásból gazdagodott meg, és az unokája, Sean Fang azt nyilatkozta az AP-nek, hogy ha kell, harcolni fognak azért, hogy a ház olyan állapotában maradhasson, mint amilyen most. Az unoka szerint a dinoszauruszok egyébként is gyönyörűek és megmosolyogtatják az embereket, ezért mindenképpen küzdeni fog a maradásukért.

A házat egyébként 1976-ban építette egy William Nicholson nevű építész 2700 négyzetméteren, és az évek során a környék pusztulásnak indult, de azóta kicsit felújították, és átfestették a falakat is. A Flintstone-házat végül 2017-ben vette meg az idős hölgy 2,8 millió dollárért úgy, hogy már két éve árulták.

18671364 1333285870088602 252306417051274032 o
Fotó: Judy Meuschke-San Francisco and Peninsula Realtor / Facebook

A New York Times szerint Florence Fang volt az, aki 15 láb magas dínószobrokat, óriás fémmamutot és zsiráfot állított a kertjébe, amely tele van színes, nagyra nőtt gombákkal, de a sajátos dekorációban akad szivárvány, páva, valamint egy életnagyságú szobor Flintstone Frédiről és a háziállatáról, Dínóról. Ez már sok volt a városvezetésnek, és több felszólítást küldtek a nőnek, hogy álljon le ezzel az őrülettel, mert sérti a helyi közösség érdekeit, de Florence a pénzbüntetés után sem volt hajlandó eltávolítani a dekorációkat. A szomszédok pedig őrjöngenek, hogy ha kinéznek a házukból, akkor több méteres dinoszauruszokat, varázsgombákat és Flintstone Frédit látják minden nap.

(Borítókép: Jim Maurer/Flickr)