Eszter, Eliza
EUR 382,17 Ft
USD 358,57 Ft
14 °C
24 °C

Az FBI fogja kivizsgálni az önmaga megveretésével vádolt színész ügyét

2019.03.28. 14:47

"Az FBI fogja felülvizsgálni Jussie Smollett felháborító ügyét" - közölte Donald Trump. Az Empire sorozat sztárjának kálváriája január 29-én hajnalban kezdődött, amikor megtámadták a nyílt utcán. Két férfi kötelet hurkolt a nyaka köré, hipót öntöttek rá, rasszista és homofób megjegyzésekkel illették a nyíltan meleg színészt.

A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, majd február végén közölték, hogy gyanújuk szerint Smollett saját magát verette meg. A sajtóban elterjedt magyarázat szerint azért, mert ki akarták írni a sorozatból, és így akart figyelmet és szimpátiát szerezni. Végül 16 pontban emeltek vádat a színész ellen, többek között a hatóságok félrevezetésével vádolták. Ha a vádak beigazolódtak volna, Smollett akár három év börtönt is kaphatott volna. Smollett következetesen tagadta a vádakat.

Az ügy kedden újabb fordulatot vett, amikor bejelentették, hogy minden vádpontot ejtettek a színész ellen. Ügyvédei közölték, hogy  a sztárt valóban megtámadták január 29-én, aztán hamis állítások miatt meghurcolták és bíróság elé vitték.

Chicago polgármestere, Rahm Emanuel, valamint a város rendőrfőnöke, Eddie Johnson a bejelentés után közös sajtótájékoztatójukon indulatosan reagálva a hírre kifejtették, hogy mindketten a rendőrségi nyomozás eredménye és Smollett bűnössége mellett állnak, a bántalmazás történetét pedig továbbra is álhírnek tartják. Az ügyészség pedig hangsúlyozta, hogy a vádak ejtése nem jelent felmentést, továbbra is úgy gondolják, hogy Smollett félrevezette a rendőrséget. Ennek ellenére erőforrásaikat inkább a városban elkövetett erőszakos bűncselekmények és fegyveres támadások visszaszorítására akarják összpontosítani. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás