Gyanús port kapott levélben a Monty Python egyik tagja

2019.04.09. 08:54

Helyi idő szerint hétfő este egy alkalmazott felbontott egy Thaiföldről érkező levelet Eric Idle Los Angeles-i házának postaládájánál, a borítékban viszont egy gyanús fehér por volt, úgyhogy azonnal értesítette a hatóságokat.

A rendőrség evakuálta a házat, amiben a papírok szerint a Monty Python tagja és felesége, Tania Kosevich laknak. Az még nem világos, hogy Idle otthon volt-e az eset pillanatában.

A hatóságok még nem tudják, hogy egész pontosan mi is az a fehér por, amit a küldeményben találtak, de a Variety információi szerint a rendőrség úgy készült, mintha lépfenéről lenne szó.

A lépfene, más néven antrax híre és hatása akkor került a köztudatba, amikor 2001-ben, egy héttel a szeptember 11-i terrortámadás után több politikus és média is kapott névtelen csomagokat, amik a fehér port tartalmazták. Akkor 5-en meghaltak a fertőzéstől.

A 76 éves Eric Idle a legendás Monty Python egyik alapítótagja, szerepelt a brit csapat filmjeiben (Gyalog-galopp, Brian élete), a kétezres években megírta a bődületesen sikeres Spamalot című musicalt, amit több országban is bemutattak.