Konrád
6 °C
23 °C

Magyar tervező készítette a Lego egyik új szettjét

2019.04.11. 17:26

Egy magyar, a 28 éves budapesti Szabó Máté tervezte a Lego új kollekciójának egyik darabját. Ez a 90. születésnapját ünneplő Mickey egér ikonikus gőzhajója, amellyel a mesehős az 1928-ban megjelent fekete-fehér rövidfilmben először hódította meg a mozivásznat. Szabó Máté a LEGO Ideas oldalra töltötte fel ötletét, ez alapján készült el a készlet.

A szettet, amit Szabó Máté kitalált, a korábban megjelent Disney minifigurák ihlették, ezeket látva kezdett el azon gondolkodni, hogy melyik rajzfilm-jelenetet lenne érdemes megépíteni. Végül Mickey egér gőzhajója lett az alkotás témája.

A kész tervet a LEGO Ideas oldalon először a többi Lego rajongóval osztotta meg, ahol gyorsan elérte a 10 ezer szavazatos határt. Ez azt jelentette, hogy az ötlet bekerült azok közé, amelyek közül a Lego csoport munkatársai kiválasztják azt a néhányat, amely hivatalos készlet formájában is a gyártósorra, majd a boltok polcaira kerülhet.

A 2016 júniusában megszületett ötlet végül John Ho tervező és Crystal Marie Fontant grafikus kezei alatt kapta meg végleges formáját. A 156 elemből álló gőzhajó így 751 elemessé nőtte ki magát, amelynek két gőzkéménye fel-le mozog, valamint lapátkerekei is forognak, ha a hajót előre tolják.  A készlet része még két különleges minifigura, az ezüst színű díszítéssel ellátott Mickey és Minnie egér, akiknek kiegészítői egy gitár, egy kotta és egy papagáj.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!