Az MTVA feljelenti Sargentini pártját

2019.04.21. 14:37 Módosítva: 2019.04.21. 14:39

Feljelentést tesz az MTVA a GroenLinks kampányvideójának lopott felvételei miatt – közölte az MTVA sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

A GroenLinks holland baloldali párt a közelmúltban kampányvideót tett közzé Judith Sargentiniről "The Sargentini Report: A European struggle for democracy in Hungary" címmel. A közlemény szerint a felvételen forrás feltüntetése, írásbeli szerződés alapján adott felhasználási engedély, valamint felhasználási díj megfizetése nélkül használtak fel több, az MTVA archívumába tartozó, szerzői jog által védett videoanyagot. A videó készítői még a csatornák logóit is kitakarták, így a szándékosság vitathatatlan az MTVA szerint.

Az MTVA honlapján közzétett feltételek kifejezetten tiltják írásbeli engedély, külön szerződés nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videoanyagok felhasználását. A forrásmegjelölésüktől szándékosan megfosztott felvételek engedély nélküli felhasználásával ismeretlen személyek az MTVA-nak tényleges vagyoni hátrányt okoztak, ami a büntető törvénykönyvbe ütköző jogsértés. Az MTVA ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket és feljelentést tesz.  • Hírek
  • Hírek