Meghalt a Csubakkát játszó színész

000 14Y8ZQ
2019.05.03. 01:01

Meghalt Peter Mayhew, aki Csubakkát játszotta a Csillagok Háborújában. A hírt a színész családja közölte. Peter Mayhew 74 éves volt, és a texasi otthonában halt meg. Azt nem árulták el, mi volt a halál oka.

"A Csillagok háborúja-család sokkal többet jelentett neki egy szerepnél. (...) A szívét, lelkét beleadta Csubakka eljátszásába, és ez érződik is minden jeleneten" - írta a család.

A 2 méter 18 centis színész az eredeti Csillagok háborúja trilógiában játszotta a nagy, szőrös wookie-t. A Csillagok háborúját rendező George Lucas eredetileg a testépítő David Prowse-t szemelte ki a szerepre, de ő inkább a gonosz Darth Vadert akarta eljátszani, így került képbe a még magasabb Mayhew, aki végül 2015-ig, Az ébredő Erőig játszotta a szerepet, majd nyugdíjba vonult.

Peter Mayhew-nak volt egy felesége és három gyereke.

A színészről a Star Wars-filmek atyja, George Lucas is megemlékezett:

Peter csodálatos ember volt. Olyan közel állt a wookie-sághoz, amennyire csak egy emberi lény közel állhat hozzá: nagy szív, kedves természet - és azt is megtanultam, hogy mindig hagyni kell nyerni. Jó barát volt, elszomorít, hogy távozott."

A filmek világának jelenlegi egyeduralkodója, Kathleen Kennedy producer is nyilatkozott a stáb nevében a színész haláláról: "Mélységesen elszomorított bennünket Peter Mayhew távozásának híre. Ahogyan Peter ikonikusan ábrázolta a hűséges, szeretetreméltó Chewbaccát, az 1976 óta abszolút elválaszthatatlan része volt a karakter sikerének, ahogy magának a Star Wars-sagának is. Amikor először találkoztam Peterrel Az ébredő Erő forgatásán, azonnal lenyűgözött a kedves és figyelmes természetes. Peter briliánsan tudta használni a gesztusait, testtartását és szemeit arra, hogy ezekkel fejezzen ki egy személyiséget. Mindnyájan szeretjük Chewie-t, és Peternek tartozunk köszönettel ezért a maradandó emlékért."

Mayhew első színészi szerepét kevéssel az első Csillagok Háborúja előtt kapta; Minótauruszt játszotta a Szindbád és a tigris szeme című filmben. A producerek egy újságcikkben figyeltek fel rá, amely nagy lábú férfiakról szólt. Mayhew egyébként egy londoni kórház radiológiai osztályán dolgozott asszisztensként, és azt nyilatkozta a Star Wars castingjáról, mindössze annyi volt a feladata, hogy álljon. Később a Star Wars-filmeken kívül kevés filmes munkája volt, legutóbb 2016-ban egy sorozatgyilkos tetoválóművészről szóló, Killer Ink című film főszerepét játszotta el.

Írt két, fiataloknak szóló könyvet is. Az Óriásként felnőni arról szólt, milyen különcként felcseperedni, és hogy másmilyennek lenni nem gyengeség, hanem erősség. A kedvenc óriásom című könyve az iskolai szekálás ellen szólalt fel.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport