László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénteken lesz Bács Ferenc temetése

2019.05.06. 13:46
Előzmény (1)

Pénteken, 14 óra 30 perckor búcsúztatják Bács Ferencet a budapesti Farkasréti temetőben, közölte az özvegy az MTI-vel. A színművész április 16-án hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el élete 83. évében.

Bács Ferenc az erdélyi Nagyszebenben született 1936. június 19-én, és Kolozsvárott nőtt fel. Családjával 1977-ben települt át Magyarországra, ahol hamar népszerűvé vált. Ismertebb főszerepe volt például Newton A fizikusokban, Ádám Az ember tragédiájában, Higgins professzor a My Fair Ladyben és Tót Örkény István darabjában.

Színházi alakításai mellett szerepelt A ménesgazda, az Októberi vasárnap, a Faustus doktor boldogságos pokoljárása, A vörös grófnő, az Angyalbőrben és a Állítsátok meg Terézanyut! című filmekben, illetve ő kölcsönözte a hangját Tigrisnek a Micimackóból,  A Klinika című sorozatban Klausjürgen Wussownak, azaz Brinkmann professzornak, vagy Ian McKellennek, azaz Gandalf mágusnak a Gyűrűk Ura- és a Hobbit-filmekben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport