Az erőszakról forgatott a kolumbiai filmrendező, amikor agyonlőtték

2019.05.10. 19:41

A kolumbiai térséget sújtó erőszak következményeiről forgatott filmet Mauricio Lezama kolumbiai filmrendező, akit ismeretlen fegyveresek lőtték agyon csütörtökön egy út szélén Arauquitában, majd motorjaikkal elhajtottak. Lezama a lövések után a helyszínen életét vesztette, egy másik ember pedig megsebesült.

Guillermo Botero védelmi miniszter Twitter-üzenetben fejezte ki felháborodását a történtek miatt, azt írta, hogy a rendőrség, a hadsereg és a vádhatóság vizsgálja a gyilkosságot. Lezama Arauquitában forgatott filmjével egy női áldozat szemszögéből akarta bemutatni a térséget sújtó erőszakot.

Arauca megyében, ahol Arauquita is található, Kolumbia utolsó gerillahadserege, a baloldali Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) aktív, de jelen vannak a kormánnyal 2016-ban békét kötött Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezettel szakító fegyveresek és drogcsempészek is.

Ricardo Arévalo, Arauca kormányzója a FARC szakadárjainak tulajdonította Lezama meggyilkolását, ők besúgónak tarthatták a filmrendezőt. (MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport