34 év kellett, hogy megtalálják a rendező gyilkosát

2019.05.10. 14:21

Csütörtökön letartóztatták Észak-Karolinában Edwin Hiattot, miután beismerte, hogy ő ölte meg Barry Crane hollywoodi televíziós rendező-producert 1985-ben, írja az MTI. A vallomását a DNS-vizsgálat is megerősítette.


Crane olyan tévésorozatokon dolgozott, mint a Mission: Impossible, A hihetetlen Hulk, a Hawaii Five-0, a Trapper John M.D., a Dallas, vagy a Wonder Woman.

Az 57 éves Crane holttestét 1985. július 5-én találta meg házvezetője a producer-rendező Studio City-beli házának garázsában. Crane meztelen volt, testét lepedőbe csavarták. A halottkémi vizsgálat szerint egy súlyos kerámiatárggyal leütötték, majd megfojtották egy telefonzsinórral.

A gyilkossági ügy egészen tavalyig megoldatlan maradt, amikor a rendőrségnek sikerült azonosítania a Crane ellopott autójában talált ujjlenyomatot, és kiderült, hogy az Hiatté. Az FBI ezt követően cigarettacsikkekről és egy kávéspohárról vett DNS-mintát, amelyeket annál az autószerviznél gyűjtöttek, ahol Hiatt dolgozott. A DNS-minta egyezett azzal a mintával, amelyet a Crane ellopott autójában talált cigarettacsikkeken találtak.  Az ellopott autót röviddel Crane halála után találták meg egy hegyi úton.

A Los Angeles-i nyomozók március 8-án utaztak Észak-Karolinába Hiatthoz, aki a kihallgatás alatt bevallotta, hogy ő ölte meg Barry Crane-t.

Hiatt elmondta, hogy mivel nagyon régen történt, sok mindenre nem emlékszik, a rendező nevét sem tudta már. Amikor rákérdeztek, hogy ő ölte-e meg Crane-t, azt válaszolta: "Bármi megtörténhetett akkoriban, nagyon sokat drogoztam".

A munkatársai azt nyilatkozták Hiattról, hogy kedves, békés ember, aki "egy légynek sem ártana".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport