Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Állandó múzeumot kap Kurt Vonnegut az Egyesült Államokban

2019.05.17. 14:15

Állandó múzeuma nyílik Kurt Vonnegut amerikai írónak Indianapolisban, Indiana állam fővárosában. Az intézmény megvalósulásához szükséges 1,5 millió dollár közadakozásból jött össze, írja az MTI.

A múzeum alapítója és vezetője, Julia Whitehead az Indianapolis Star napilapnak jelentette be szerdán, hogy összegyűlt a múzeum és könyvtár elindulásához szükséges, kb. 438 millió forintnak megfelelő összeg.

A múzeum márciusban írt alá egy új épület megvásárlásáról és renoválásáról szóló szerződést. Ebben nyílik majd meg Az ötös számú vágóhíd című regényt bemutató új kiállítás, amellyel az éppen 50 éve megjelent műnek állítanak emléket.

A múzeum más tárlatokat is tervez Vonnegut szülővárosában, kiállítják többek között a 2007-ben elhunyt író műtárgygyűjteményét és relikviáit is. A Vonnegut-múzeum nyolc éve nyílt meg, de jelenleg zárva van a közönség előtt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek