Bernát, Felícia
EUR 382,82 Ft
USD 362,51 Ft
8 °C
30 °C

A Prada is száműzi kínálatából a szőrmét

2019.05.22. 19:42

Az iparág több más meghatározó szereplőjének példáját követve a Prada olasz divatház is száműzi kínálatából az állati szőrmét. Az elmúlt néhány évben az  olyan meghatározó divatházak fordítottak hátat a szőrmének, mint a Versace, a Gucci és a Burberry - közölte az MTI.

A Prada, a Miu Miu, a Church's és a Car Shoes márkákat magába foglaló Prada-csoport ezzel csatlakozott a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nevű csoportosuláshoz, amely az állatok jogaiért és az állati szőrme divatiparbeli helyettesítéséért küzd.

"Az innovatív anyagokra való koncentrálás lehetőséget ad a cég számára, hogy kiszélesítse a kreatív tervezés határait, miközben kielégíti az etikus termékek iránti keresletet" - fogalmazott közleményében Miuccia Prada vezető tervező.

A luxus divatház szerdai Twitter-bejegyzése szerint az állati szőrme használatának tilalma a 2020-as tavaszi-nyári női kollekciótól lép érvénybe, de a még raktáron lévő szőrmés termékek értékesítését folytatják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek