Újabb Banksy-műre derült fény Velencében

2019.05.27. 11:51

Banksy maga posztolta a saját Instagramjára, ezzel pedig megerősítette, hogy ő készítette azt a a falfestményt, ami május 10. óta egy velencei ház oldalán díszeleg.

Az elmúlt héten szintén az Instagramra feltöltött videó már tanúsította, hogy Banksy a városban tartózkodik. Az identitásának titkát őrző művész kisfilmjében egy arcát eltakaró ember látható, amint Velence egyik szegletében összeállít egy kilenc különböző méretű festményből álló installációt.

A Venice in Oil című alkotás egy hatalmas óceánjárót ábrázol, amely a Canal Grandén hajózik a gondolák között. A helyi lakosok és a turisták meg-megállnak a kompozíció előtt, amely egyikük szerint "még a biennálén látott alkotásoknál is szebb". Két rendőr végül - engedély hiányában - távozásra szólítja fel a titokzatos alakot, aki eltolja az összepakolt vásznakat, eközben felharsan egy háttérben elhaladó óceánjáró kürtje.

A friss velencei graffiti felbukkanását egyesek botrányosnak tartják, mivel "megcsúfolja a várost és történelmét", azonban sokkal többen üdvözlik örömmel a műalkotást és remélik, hogy nem esik baja - írta a Venezia Today hírportál.

Mióta felbukkant, sokan álltak meg a mű előtt, hogy megcsodálják és lefotózzák, sőt már a Google térképén is jelzik. (MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás