Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra látható lesz a Bábszínház legendás neonfigurája

20190529 203452 9532-HDR
2019.06.12. 13:12

A Kiscelli Múzeum udvarán lesz újra látható az Andrássy úti Budapest Bábszínház híres neoncégére, amelyet felújítva, ingyenesen lehet majd megtekinteni a múzeum nyitvatartási ideje alatt, jelentette be szerdai közleményében a Kiscelli Múzeum.

2017 szeptemberében rengetegen horkantak fel és szontyolodtak el, amikor jól megszokott helyéről váratlanul eltávolították a neon pálcikaemberkét. A Bábszínház aztán egy nyilatkozattal csitítgatta a csalódott budapestieket, amelyben hangsúlyozták, hogy a neoncégér a szóbeszéddel ellentétben nem hibásodott meg, illetve vált javíthatatlanná, az arculatváltás miatt döntöttek a cseréje mellett.

A klasszikus neoncégért Koós István Kossuth-díjas báb- és díszlettervező logója alapján készítették. A pálcikaembert a felújítása után a Kiscelli Múzeum egy időszaki tematikus kamarakiállítás keretében mutatja be a látogatóknak. A múzeum a bábszínházi plakátkiállítás mellett felnőtteknek szóló éjszakai bábelőadással  készül a neoncégér érkezésére.

Nemrég egyébként a 2017 nyarán végleg bezárt Pajtás önkiszolgáló étterem neonfeliratát is eltüntették.

(Borítókép: Kiscelli Múzeum)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!