Nem haragszik már Nagy Feró Vikidálra, amiért a pártállamban besúgó volt

2019.06.14. 05:54

Eltelt harminc év a rendszerváltás óta, és ennek a koncertnek is arról kell szólnia, hogy ezt megünnepeljük. Örüljünk annak, hogy szabadon élhetünk és dönthetünk a saját sorsunkról. Ebbe pedig nem fér bele, hogy haragudjunk egymásra. Öreg vagyok én már ahhoz, hogy ilyenekkel foglalkozzak! Elévültek a régi dolgok, és én is elengedtem ezeket a sérelmeket 

- mondta a Blikknek Nagy Feró a június 16-i Szabadságkoncert házigazdája. Nagy Ferót a lap arról kérdezte, neheztel-e még Vikidálra, aki a pártállam időszakában, 1981 és 1986 között Dalos fedőnéven jelentéseket adott az állambiztonságnak többek között róla és más zenekarokról is.

Mindez azért is pikáns, mert koncerten, aminek Feró a házigazdája, és Vikidál is a fellépők között van, a rendszerváltás 30 éves évfordulóját ünneplik. 

"Leültünk, beszélgettünk, és megittuk azt, amit erre meg kellett inni. Ráadásul azt gondolom, senkinek nem tiszte a másik életét megítélni, az egy olyan világ volt, ahol meg lehetett embereket vezetni. Szemrehányással semmire sem megyünk, hiszen nem mi voltunk abban az adott helyzetben, nem nekünk kellett dönteni így vagy úgy" – magyarázta Feró, aki tudja, sokan hiszik azt, hogy ők nem beszélnek egymással, de ez nem így van.

És valóban, Nagy Feró már a Dalos-botrány kirobbanása után, 2004-ben így nyilatkozott: "Gyuszival, ahogy eddig, ezután is barátok maradunk".