Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Elhunyt Gloria Vanderbilt divattervező

2019.06.17. 21:26

Kilencvenöt éves korában meghalt Gloria Vanderbilt amerikai divattervező - jelentette be fia, Anderson Cooper, a CNN hírtelevízió műsorvezetője. Cooper "rendkívüli nőnek" nevezte édesanyját, "aki szerette az életet és aki a saját szabályai szerint élt".

Festő volt, író, és divattervező, de csodálatos anya, feleség és barát. 95 éves volt, de ha bárki hozzá közelállót megkérdezünk, azt mondanák, hogy ő volt a legfiatalabb ember, akit ismert, annyira modern és belevaló volt

- mondta Cooper.

K  AP20190617301
Fotó: MTI

Az 1924-ben született Gloria Vanderbilt a nagy amerikai vasútmágnás, Cornelius Vanderbilt ükunokája volt. Több millió dollárt örökölt apjától, aki meghalt Gloria kétéves korában. Anyja Párizsban, Londonban és New Yorkban taníttatta lányát. Művészetörténetet tanult, festő lett, majd divattervező, és modellként is dolgozott.

Divatbirodalmát az által tervezett farmernadrág óriási sikere nyomán építette fel, minden amerikai nő az ő ruháit akarta viselni az 1970-es években.

Négyszer ment férjhez, először tizenhét évesen Pat DiCicco hollywoodi producerhez, majd Leopord Stokowski karmester felesége lett, akitől két fia született. 1956-ban lett Sidney Lumet filmrendező felesége. Negyedik férje Wyatt Emory Cooper író volt, aki 1978-ban meghalt. Rövidebb szerelmi kapcsolatok fűzték a kor olyan nagy sztárjaihoz is, mint Frank Sinatra és Errol Flynn. (MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport