A védőügyvédei sem bírnak meglenni Harvey Weinstein mellett

2019.06.18. 15:55

Hat hónappal az után, hogy megbízatást kapott, kiszáll a Harvey Weinstein-perből a nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt egykori filmproducer védőügyvédje - írja a New York Post Page Six-melléklete. Ő már a második ügyvéd, aki feláll Weinstein mellől.

Jose Baez azt mondja, annyira rossz a kapcsolata védencével, hogy már csak további ügyvédek közvetítésével kommunikálnak, így kéri a manhattani törvényszéket, hogy engedjék kiszállni az ügyből.

Az ügyvéd beszámolója szerint

Weinstein viselkedése indokolatlanul nehézzé teszi a képviseletét, és olyan cselekvésekhez ragaszkodott, amelyekkel kapcsolatban az ügyvédnek alapvető kifogásai voltak.

Weinstein például az ügyvédje háta mögött felfogadott még egy ügyvédet, hogy az eredeti ügyvéddel kommunikáljon, és még egy másik ügyvédet is, aki pedig a cégeivel kapcsolatos ügyeket intézi. Weinstein 

szándékosan figyelmen kívül hagyta az ügyvéd díjazásáról szóló megállapodást, és továbbra is szándékában áll ekként cselekedni,

így pedig Baez úgy gondolja, az lesz a legjobb, ha hamar elválnak az útjaik. Egy Weinsteint ismerő forrás azt mondta, a volt producert "frusztrálta, hogy Baez nem fektet elég energiát az ügye képviseletébe".

Baezt akkor fogadta fel Weinstein, amikor előző ügyvédje, Ben Brafman otthagyta januárban, többek közt arra hivatkozva, hogy Weinstein bővíteni akarta az ügyvédi csapatát. Brafman akkor azt mondta: 

Weinstein olyan fickó, aki még a tonhalas szendvicséről is kikérne egy másodvéleményt.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Biztosítás