Alföldi Don Giovannija nyerte az Armel Operafesztivál legtöbb díját

2019.07.08. 10:02

Kiosztották a Budapesten és Bécsben megrendezett Armel Operafesztivál díjait: a legjobb produkció az Egy eltűnt férfi naplója című, Ivo van Hove rendezte kortárs belga előadás lett, Alföldi Róbert rendezése, a Don Giovanni pedig több elismerésben részesült, közölték a szervezők az MTI-vel.

A Mozart-opera a vasárnapi díjátadón kiérdemelte az ARTE-közönségdíjat és a zsűri különdíját is. Az Ecuadori-Magyar Zeneművészeti Alapítvány és az Armel Operafesztivál közös produkciója az opera műfajának ecuadori népszerűsítéséért kapta az elismerést a zsűritől.

A legjobb előadónak Ricardo Panelát választották meg, aki Leporello szerepét énekelte Alföldi Don Giovannijában. A keddtől szombatig tartott fesztivál díjazottjai vasárnap a Müpában vehették át az elismeréseket.

A programsorozaton öt produkciót láthatott a közönség. A nyitónapon a Müpában az Izlandi Operaház Brothers című előadása Kasper Holten rendezésében volt látható, míg másnap az Egy eltűnt férfi naplója.

Az operafesztivál két magyarországi előadást mutatott be Bécsben:

  • Mozart Figaro házassága című művét Szabó Máté rendezésében tekinthették meg az érdeklődők csütörtökön. 
  • Dargay Marcell és Horváth Csaba El valahová című operájának ősbemutatóját pénteken tartották Horváth Csaba rendezésében. (Az előadást a bécsi bemutató után a budapesti Trafóban tűzik műsorra.)

A fesztivál záróelőadása szombaton a Don Giovanni volt a Müpában.