Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Nem tudott aludni a hétvégén Fonyód polgármestere

2019.07.23. 16:59

Nem minden polgármester örül, ha egy fesztivált indítanak a településén. Fonyód polgármestere szerint túlságosan hangos volt a hétvégén először megrendezett fonyódi City Matiné fesztivál, és a "gépzene" miatt ő maga se tudott aludni, írja a hirbalaton.hu.

“Meg kell vizsgálni, lehet-e a vonatkozó jogszabályoknál szigorúbb helyi csendrendeletet alkotnia Fonyódnak, hogy ne történhessen még egyszer ilyen” – mondta a lapnak Hidvégi József. Bár az új fesztivál minden szükséges engedéllyel rendelkezett, és betartották a szükséges szabályokat, mégis sorra érkeztek a panaszok a lakosságtól a hangzavarra.

A polgármester szerint ez a Balaton és a hegy közelsége miatti speciális környezeti, domborzati viszonyoknak köszönhető, ő a fonyódi hegyoldalban azt tapasztalta, hogy úgy lehetett hallani mindent, mintha a helyszínen lett volna. A helyi lakosok és nyaralók közül állítólag többen is sérelmezték, hogy semmilyen intézkedés nem történt egész hétvégén, pedig a megengedettnél magasabb zajszintet mértek házaiknál.