Csúszik a BudaPart átadása

A vásárlók nem tudják pontosan, mikor költözhetnek be

2019.08.07. 12:16

A néhány hete megjelent BudaPart-cikk után jelentkezett egy olvasó, hogy szép-szép az épülő városnegyed, de neki már egy ideje ott kellene laknia. Ehhez képest még senki nem költözött be a házakba. Mint írta, a szerződés szerinti átadási határidő 2019 január vége lett volna. A beruházónak lehetősége volt ezt egyoldalú nyilatkozattal hat hónappal meghosszabbítani, és ezt meg is tette. Az új határidő július 31. lett, ezt követően már késedelmi kötbért kell fizetnie.

Augusztus elején azonban nemhogy nem költözhettek még be, de még csak tájékoztatást sem kaptak arról, hogy ez mikor történhet meg. Megkérdeztem a csúszásról a beruházó Property Marketet, akik a következő tájékoztatást küldték:

„A BudaPart városnegyed ingatlanfejlesztéseinek első lakóépületeiben 268 darab ingatlant fogunk hamarosan átadni tulajdonosaiknak. A vállalt határidőhöz képest minimális csúszással számolunk. A lakások átadásához szükséges valamennyi szakhatósági engedély kiadásra került, ezért előreláthatóan a használatbavételi engedély a következő hetekben rendelkezésre áll, ezt követően két-három héten belül már birtokba vehetik a tulajdonosok a lakásokat. A beruházó emailen tartja a kapcsolatot a szerződött vásárlókkal, és igyekszünk mindenki számára a lehető legpontosabb információkat adni az elkövetkező napok adminisztratív folyamatairól, továbbá az őket érintő birtokbaadás dátumának ütemezéséről. Terveink szerint augusztus végén és szeptember elején már beköltözhetnek az első lakók Budapest legújabb városnegyedébe."

Olvasónk szerint időközben - ismételt megkeresésükre - ők is megkapták ugyanezt a tájékoztatást.