Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Meghalt a Roger nyúl a pácban és a Rózsaszín Párduc animátora

2019.08.17. 17:38

86 éves korában, otthonában Bristolban meghalt Richard Williams, aki olyan nagy sikerű animációs filmeken dolgozott, mint a Roger nyúl a pácban, vagy a Rózsaszín Párduc - írja a Guardian. Haláláról a családja adott ki közleményt. 

Williams a karriere során három Oscar-díjat és három Bafta-díjat kapott. Ő volt az animációs vezetője a Roger nyúl a pácban című, 1988-ban készült kasszasikernek, az ő feladata volt Roger nyúl, és felesége, Jessica Rabbit figurájának megalkotása. 1970-ben dolgozott  a Rózsaszín Párduc animációján, és később a Casino Royale animációjában is részt vett. 

5 éves korában látta a Hófehérkét, állítása szerint az volt rá olyan hatással, hogy aztán tudatosan arra készült, hogy egyszer a Disneynél dolgozik majd. Torontóban született, majd az 1950-es években Angliába költöztek a családjával. Később azt javasolták neki, tanuljon meg rendesen rajzolni, ott el is vesztette az érdeklődését az egész iránt, egészen 23 éves koráig. Azt mondta, úgy érezte, hogy a tanárai visszahúzták, mindig azt mondták neki, nem lehet úgy rajzolni, mintha mozogni próbálnának a festményei. 

Az első filmje 1958-ban jelent meg, a Little Island Bafta-díjat kapott. Az első Oscar-díját 1971-ben kapta Charles Dickens Karácsonyi énekének animált változatáért. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport