Megtalálták a motorcsónakjáról vízbe esett lengyel filmproducer holttestét

2019.08.22. 17:42 Módosítva: 2019.08.22. 18:44

Megtalálták egy tóban Piotr Woźniak-Starak sikeres lengyel filmproducer holttestét. A férfit vasárnap hajnal óta keresték, miután kiderült, hogy motorcsónakjából beleesett a vízbe, mondta egy lengyel belügyminisztériumi illetékes.

A 39 éves Piotr Woźniak-Starak népszerű, nagy sikerű lengyel filmek producere volt, egyebek mellett az Istenek című, számos díjjal elismert alkotás létrehozásában is közreműködött.

A férfi motorcsónakját a Lengyelország északkeleti részén fekvő Kisajno-tavon sodródva találták meg vasárnap reggel. Egy 27 éves nő elmondta, hogy a motorcsónakról mindketten a vízbe estek, de ő száz métert úszva elérte a partot. A Woźniak-Starak családnak a tóparton van nyaralója.

starak
Fotó: Orange Polska / YouTube

Jaroslaw Zielinski belügyminiszter-helyettes csütörtökön a Twitteren erősítette meg, hogy minden valószínűség szerint a producer holttestét találták meg a tóban. A Watchout Stúdió a Facebookon szintén megerősítette Woźniak-Starak halálhírét, írja az MTI.

Woźniak-Starak az ismert tévés újságíró, Agnieszka Woźniak-Starak férje volt, a házaspár gyakran szerepelt a lengyel bulvárlapok híreiben. A producer mostohaapja, Jerzy Starak Lengyelország leggazdagabb emberei közé tartozik, vagyona a gyógyszeriparból származik. Anyjának, Anna Woźniak-Staraknak, az egykori modellnek luxusétterme van a varsói Lazienki parkban.

Woźniak-Starak Bostonban és New Yorkban tanult, majd a családi vállalat helyett a filmet választotta. Ő alapította a Watchout Stúdiót, amely 2014-ben az Istenek című filmet gyártotta. Korábban egyebek mellett rendezőasszisztensként dolgozott Andrzej Wajda Katyn című filmjén és Volker Schlöndorff Sztrájk című filmjének produkciós asszisztense volt. Legutóbbi, The Coldest Game című hidegháborús sakkfilmjét Bill Pullmannal a főszerepben novemberben mutatják be Lengyelországban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport