Nem tetszett a szombathelyi fideszes polgármesternek a színházi darab, nem adhatták elő a fesztivál megnyitóján

2019.08.24. 11:20

Nem tetszett Szombathely fideszes polgármesterének Jordán Tamás, szombathelyi színházi igazgató előadása, ezért nem adhatták elő a városi karnevál megnyitóján – írja a szombathelyi hírekkel foglalkozó ugytudjuk.hu.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei és annak igazgatója, Jordán Tamás találta ki, és adta volna ajándékba a karneválozóknak az egyedi, negyedórás darabot, amiben a Savariát alapító Claudius császár a modern kori Szombathelyre álmodja magát. A színház így mutatta volna be, hogy mit szólna a néhai császár 2000 év távlatából ahhoz, hogy milyen is lett a város.

Ám mivel Puskás Tivadar polgármester nemtetszését fejezte ki a darabbal kapcsolatban, az nem mehetett le csütörtökön a Karnevál megnyitóján. A lap szerint Jordánék az elmaradt előadást vasárnap 11 órai kezdéssel mutatták be, ingyenes belépés mellett. A szombathelyi polgármesternek és a Weöres Sándor Színháznak elküldtük kérdéseinket, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Tavaly az ugytudjuk.hu arról számolt be, hogy a szombathelyi városvezetés, 17 év után eltávolította a karnevál éléről Jordán Tamást, és 2018-ban először élsportolók vezették fel a jelmezes felvonulást. 2017-ben pedig megpróbáltak kigolyózni a szombathelyi Weöres Sándor színház igazgatói posztjából Jordánt. A közgyűlés annak ellenére sem támogatta a kinevezését, hogy egyedüliként indult a pályázaton. Végül aztán újból indulhatott, és el is nyerte a posztot.  • Tippek
  • Árfolyam